Gezond werken

Bij gezond werken is een goede ergonomische bureaustoel essentieel. Gezond werken is echter meer dan het optimaal inrichten van de kantooromgeving.

Gezond werken betekent nu éénmaal dat goed zitten achter een bureau regelmatig wordt onderbroken door een beweegmoment. Denk hierbij aan staand telefoneren of bijvoorbeeld even koffie halen voor collega’s.

Want juist het lange zitten maakt spieren en gewrichten gevoelig voor klachten. Lichamelijke klachten die u vanzelfsprekend wilt voorkomen. Daar komt bij dat iedere persoon een ander postuur heeft. Groot of klein, zwaar of rank, ieder met specifieke wensen voor comfortabel zitten. Ook zijn de taken van medewerkers vaak heel divers. Daar hoort een goede ergonomische kantoorstoel bij die niet alleen dynamisch instelbaar, maar ook een stoel die de bewegingen van de gebruiker volgt en dus aan rug, armen en bekken de juiste ondersteuning biedt. Zo wordt er een gezonde werkplek gecreëerd.

 

Ergonomie en biomechanica

De basis van de Axia kantoorstoel: ergonomie

Binnen de ergonomie staat de mens centraal. Maar wat betekent dit voor de ontwikkeling van een ergonomische kantoorstoel? Om te begrijpen waar het Ergonomie deel van BMA Ergonomics vandaan komt gaan we een stukje terug in de tijd. BMA Ergonomics startte in 1988 als BioMechanisch Adviesbureau. Na een paar jaar zagen we dat er te weinig goede ergonomische kantoorstoelen op de markt waren. De beslissing om ze zelf te gaan maken was snel genomen! De overstap van adviesbureau naar ontwikkelaar/producent was een feit!

BMA Ergonomics zet zich dus al decennialang in voor het verbeteren van uw zithouding! Sterker nog, dat is onze missie! Het is voor ons een continu proces, waar wij elke dag mee bezig zijn. BMA doet dit o.a. op basis van wetenschappelijk onderzoek. We benutten de nieuwste technieken zoals bij de Axia Smart Chair.

Bekijk de video om te zien hoe onze productontwikkelaars anatomie/fysiologie, biomechanica, antropometrie en gedragswetenschappen gebruiken als kennis bij de ontwikkeling van de Axia producten.