Gezond werken

Bij gezond werken is een goede ergonomische bureaustoel essentieel. Gezond werken is echter meer dan het optimaal inrichten van de kantooromgeving.

Gezond werken betekent nu éénmaal dat goed zitten achter een bureau regelmatig wordt onderbroken door een beweegmoment. Denk hierbij aan staand telefoneren of bijvoorbeeld even koffie halen voor collega’s.

Want juist het lange zitten maakt spieren en gewrichten gevoelig voor klachten. Lichamelijke klachten die u vanzelfsprekend wilt voorkomen. Daar komt bij dat iedere persoon een ander postuur heeft. Groot of klein, zwaar of rank, ieder met specifieke wensen voor comfortabel zitten. Ook zijn de taken van medewerkers vaak heel divers. Daar hoort een goede ergonomische kantoorstoel bij die niet alleen dynamisch instelbaar, maar ook een stoel die de bewegingen van de gebruiker volgt en dus aan rug, armen en bekken de juiste ondersteuning biedt. Zo wordt er een gezonde werkplek gecreëerd.

 

Fitter met BMA !

Sedentair gedrag met mogelijke fysieke klachten is een veel voorkomend probleem voor mensen met een zittend beroep. Bma Ergonomics, ontwikkelaar en producent van het Axia zitconcept, gaat daarom de samenwerking aan met Energylab.

Meer bewegen en ontspannen werken houdt mensen gezond en fitter. Vanaf heden zal u bij aankoop van een nieuwe Axia kantoorstoel een voucher ontvangen voor de start2run app. Met deze voucher kan u gratis trainingsschema's downloaden volgens uw ervaringen en interesses. Het doel van deze samenwerking is dan ook Axia gebruikers fitter houden!

Wij wensen jullie alvast veel loopplezier.

Ergonomie en biomechanica

De basis van de Axia kantoorstoel: ergonomie

Binnen de ergonomie staat de mens centraal. Maar wat betekent dit voor de ontwikkeling van een ergonomische kantoorstoel? Om te begrijpen waar het Ergonomie deel van BMA Ergonomics vandaan komt gaan we een stukje terug in de tijd. BMA Ergonomics startte in 1988 als BioMechanisch Adviesbureau. Na een paar jaar zagen we dat er te weinig goede ergonomische kantoorstoelen op de markt waren. De beslissing om ze zelf te gaan maken was snel genomen! De overstap van adviesbureau naar ontwikkelaar/producent was een feit!

BMA Ergonomics zet zich dus al decennialang in voor het verbeteren van uw zithouding! Sterker nog, dat is onze missie! Het is voor ons een continu proces, waar wij elke dag mee bezig zijn. BMA doet dit o.a. op basis van wetenschappelijk onderzoek. We benutten de nieuwste technieken zoals bij de Axia Smart Chair.

Bekijk de video om te zien hoe onze productontwikkelaars anatomie/fysiologie, biomechanica, antropometrie en gedragswetenschappen gebruiken als kennis bij de ontwikkeling van de Axia producten.

Axia®Smart Active jouw persoonlijke coach

Bma Ergonomics ontwikkelde een ergonomische kantoorstoel met een goede bekkenondersteuning en juiste armleggers, die je voldoende laat bewegen.

De Axia Smart Active is niet alleen een stoel waar je ontspannen en gezond op zit. Het is een compleet en uitgekiend zitsysteem waarin al onze kennis op het gebied van ergonomie, technologie en duurzaamheid samenkomt.
De Axia Smart Active technologie (in combinatie met een app) maakt jou  bewust van jouw zitgedrag en zet je aan om meer te bewegen.
Een systeem dat mensen bewust maakt van hun zitgedrag en hen daarbij actief ondersteunt.