BMA meets Sport Vlaanderen

- Nieuws
Deel dit artikel
BMA meets Sport Vlaanderen

#Sportersbelevenmeer. Zag jij deze hashtag al passeren op social media, of gebruikte je hem misschien zelf? De populaire hashtag werd gelanceerd door ‘Sport Vlaanderen’, het voormalige Bloso. Wij spraken Christoph Caluwé die bij de promotiedienst werkt voor de regio Oost-Vlaanderen en die eveneens ook gastspreker is op BMA@Work op 10 oktober.

De algemene missie van Sport Vlaanderen is om zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen te krijgen. Geen makkelijke opdracht, maar binnen de organisatie geven meer dan 600 mensen dagelijks het beste van zichzelf om deze missie waar te maken. De energie, dynamiek en enthousiasme waarmee dit gebeurt straalde ook af van ons gesprek met Christoph Caluwé.

Binnen Sport Vlaanderen is Christoph zijn taak drieledig: Ten eerste is hij verantwoordelijke 'sport op het werk' voor Oost-Vlaanderen waarbij hij de stap naar het integreren van beweging en sport op het werk faciliteert. Daarnaast is hij consulent bovenlokale samenwerking. Concreet betekent dit dat steden en gemeenten ondersteund worden bij het uitbouwen van hun sportief beleid. Tot slot is Christoph ook verantwoordelijk voor het inventariseren van alle sportinfrastructuur in Oost-Vlaanderen. Handig, want via deze databank vind je steeds een plek om te sporten of een sportclub op jouw maat. Onder andere de prachtige Gentse topsporthal, waar BMA@Work plaats vindt, is hier terug te vinden.

Op vlak van sportpromotie richt Sport Vlaanderen zich breed naar uiteenlopende ‘settings’ in Vlaanderen: Lokale besturen, scholen, sportclubs, sportfederaties, bedrijven,...
Deze kunnen allemaal rekenen op ondersteuning van Sport Vlaanderen. Wist je bijvoorbeeld dat je als bedrijf helemaal gratis een ‘sport- en beweegscan’ kan aanvragen voor je werkvloer? Voor je van start gaat met acties op het werk, vorm je je het eerst een juist beeld van je werknemers. Bewegen ze vaak? Sporten ze al? Waarom sporten ze? -Of waarom niet?- En wat verwachten ze van hun werkgever op dat gebied?

Aan de hand van een online bevraging worden gegevens verzameld en geanalyseerd. Na analyse van de resultaten komt er een consulent van Sport Vlaanderen langs die gratis advies geeft aan je bedrijf! Met het resultaat kun je gericht aan de slag. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om sport te integreren in je onderneming: van zeer laagdrempelig tot uitdagend en competitief. Denk hierbij aan gratis toegang tot sportmateriaal, sportlessen op het werk en deelname aan bedrijfscompetities.

Op 10 oktober kom je hierover meer te weten tijdens BMA@Work en zal Christoph met veel enthousiasme het “Actieplan Sport op het werk” toelichten en je naar huis sturen met een concrete en laagdrempelige tips, waarmee je meteen aan de slag kan.

Wees erbij en schrijf je hier in. De plaatsen zijn beperkt!

Dit artikel gaat over: #Sportersbelevenmeer, bewegen, gezonde werknemers, gezondheid in de categorie Nieuws
Terug naar overzicht