Diabetes Liga op BMA@Work

- Nieuws
Deel dit artikel
Diabetes Liga op BMA@Work

De Diabetes Liga en ergonomische stoelen. Wat is de link? Wel, deze is meer voor de hand liggend dan je zou denken. Om diabetes type 2 te voorkomen, is beweging key. Een dynamische bureaustoel kan daarbij helpen. Samen met andere gezonde gewoontes uiteraard. Niet alleen is de Diabetes Liga daarom sinds enige tijd met BMA verbonden door een partnership, ook zijn ze één van de inspirerende sprekers op ons event BMA@Work . Wij hadden alvast een gesprek met Paul Deleye, Algemeen Directeur van de Diabetes Liga.

Eén op twaalf mensen heeft  diabetes. Dat is meer dan je zou verwachten en wellicht ook meer dan je hoort in je omgeving. Daarom lanceerde de Diabetes Liga ‘Halt2diabetes’ in samenwerking met de Vlaamse Overheid. Met dit project hoopt men hoogrisicopersonen op te sporen, hen in beweging te krijgen en zo het aantal gevallen van diabetes type 2 te laten dalen. Mensen in de prefase bereiken, correct informeren en sturen in de richting van een gezondere levensstijl en meer beweging is cruciaal. Bovendien is het hoe dan ook doeltreffender dan latere begeleiding op het moment dat men de ziekte reeds ontwikkeld heeft.

Preventie is dus één doelstelling van de Diabetes Liga. Daarnaast moet diabetes ook dringend hoger op de maatschappelijke agenda komen. “Er heerst een verkeerde perceptie rond de ziekte. Nog al te vaak wordt er aangenomen dat het ‘op te lossen valt’ met een pilletje. Maar de gevolgen op je leven en op je omgeving zijn vaak verstrekkender dan verondersteld wordt.”, licht Paul Deleye toe. De Diabetes Liga wil komaf maken met de onwetendheid rondom de ziekte. Er is een zekere terughoudendheid van de mensen die met de ziekte leven. Ze komen er niet snel mee naar buiten en vaak is alleen hun naaste omgeving op de hoogte. ‘Ambassadeurs’ kunnen hier helpen om het stigma te doorbreken en de ziekte meer bespreekbaar te maken.


De Diabetes Liga raadt aan om elke 30 minuten even recht te staan en zo urenlang zitten te beperken. Regelmatig bewegen is een belangrijke basis in zowel diabetespreventie als -behandeling, omdat het onder andere zorgt voor een betere bloedglucoseregeling.
Ook vanuit BMA willen we mensen stimuleren om vaker uit hun (bureau)stoel te komen en zitonderbrekingen in te bouwen in hun dagelijkse routine. Moet je toch lange periodes zitten voor je werk? Dan doe je dit beter dynamisch. Dat betekent dat je stoel individueel instelbaar is en volledig kan aangepast worden aan jouw lengte, lichaamsgewicht en lichaamsbouw. Een beweeglijke rugleuning zorgt ervoor dat je niet volledig stil blijft zitten en ook tijdens het zitten een vorm van bewegen integreert.


Exclusief voor leden van de Diabetes Liga stellen we een ergonomische bureaustoel ter beschikking tegen een sterk verminderd tarief: de Axia4Life. Voor bijkomend advies kan je steeds contact opnemen via info-be@flokk.com. We helpen je graag verder.
Voor meer informatie en inspiratie vanuit de Diabetes Liga, zien we je op 10 oktober 2019 in de topsporthal in Gent! Schrijf je hier in.

Dit artikel gaat over: bewegen, beweging, diabetesliga, gezondheid in de categorie Nieuws
Terug naar overzicht