Een half uur sporten per dag geen compensatie voor langdurig zitten.

- Het Nieuwe Werken
Deel dit artikel
Een half uur sporten per dag geen compensatie voor langdurig zitten.

Veel mensen zitten dagelijks te lang. Gedurende hun werkdag zitten ze al vaak 7 uur. Daarnaast komt nog eens het zitten in de auto/trein/bus. En ook 's avonds komen er nog zituren bij terwijl men het avondmaal nuttigt of televisie kijkt.

Lange tijd werd er aangenomen dat elke dag minimum een half uurtje sporten/bewegen het lange zitten compenseerde. Helaas blijkt dit niet te kloppen. Niet bewegen tot een uur bewegen per dag zorgt voor een hoger risico op obesitas, diabetes, hart-en vaatziekten, bepaalde kankers ... .

Wat moeten we dan wel doen om actiever te zijn? Het is vooral belangrijk om de hele dag door een beetje te bewegen. Intensief trainen is daarbij niet noodzakelijk. Per half uur 2 minuten bewegen is alvast een stap in de goede richting.

Enkele kleine gewoontes veranderen, kunnen zorgen voor een gunstig effect. Sta bv recht wanneer je aan het telefoneren bent. Wandel naar een collega in plaats van te bellen of een mailtje te sturen. Plaats de printer op een centrale plaats. Zorg voor 1 centrale afvalplaats. Maak de mensen er attent op dat ze beter de trap nemen ipv de lift.

Het belangrijkste hierbij is dat je mensen bewust maakt van het feit dat ze even moeten bewegen. Dit is meteen ook de reden waarom de Axia Active stoelen van Bma Ergonomics je om de 30 minuten een signaal geven om even te gaan bewegen. Daarnaast krijg je bij aankoop van een ergonomische kantoorstoel een voucher voor de start 2 run app!

https://www.bma-ergonomics.be/NL/producten/axia-active-bureaustoelen

Terug naar overzicht