Gastspreker BMA@Work: Femke De Meester van 'Vlaams Instituut Gezond Leven'

- Nieuws
Deel dit artikel
Gastspreker BMA@Work: Femke De Meester van 'Vlaams Instituut Gezond Leven'

Gezonder leven willen we allemaal wel, maar soms lijkt het best wat moeite te kosten of weten we niet goed hoe eraan te beginnen. Zegt ‘Wisselwerken’ jou iets? Wij hopen van wel, maar de kans bestaat van niet. In dat laatste geval helpen we je graag op weg!

Op ons event BMA@Work zal één van de gastsprekers Femke De Meester zijn, stafmedewerker sedentair gedrag bij het Vlaams Insituut Gezond Leven. Een perfecte match met Flokk en ons merk BMA, want ook wij willen de Vlaming graag in beweging krijgen. We mogen dan wel producent zijn van ergonomische kantoorstoelen, dat betekent niet dat we willen dat mensen op hun stoel blijven zitten. Wel integendeel! Maar sedentair gedrag en lang stilzitten: de Vlaming kan er wat van.

Gelukkig zijn er instanties als het Vlaams Instituut Gezond Leven. Met concrete tips en tricks trachten ze een gezondere levensstijl toegankelijker en gemakkkelijker te maken. Ook voor specifieke doelgroepen zoals jongeren, ouderen of kwetsbare personen. Maar vooral: voor iederéén. Bedrijven, lokale besturen, onderwijsinstellingen, individuen,... Elke Vlaming krijgt een duwtje in de rug op weg naar gezondere gewoontes.

Eén van de initiatieven waarmee Gezond Leven zich naar ondernemingen richt, heet ‘wisselwerken’. Concreet betekent dit dat je elk half uur even uit je stoel komt en vaker wisselt tussen staand en zittend werken. Dit wordt nog veel te vaak beschouwd als een banaliteit, maar de gezondheidsvoordelen zijn zeer groot. Denk aan het voorkomen van hart- en vaatziekten, verminderen van rugklachten en een positieve boost voor je energie en concentratie. Door dit regelmatig te doen wordt het bovendien een gezonde gewoonte en hoef je er niet meer over na te denken. Om jou en je collega’s te motiveren, stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven campagnemeriaal ter beschikking dat je kan gebruiken in je strijd tegen sedentair gedrag. Neem het initiatief op jouw werkplek, en zorg zo mee voor gezondere en gelukkigere collega’s!

Benieuwd naar meer? Kom naar zeker naar BMA@Work op 10 oktober 2019 in de topsporthal in Gent! Schrijf je hier in.

Wisselwerken

Dit artikel gaat over: beweging, gezondheid, wisselwerken in de categorie Nieuws
Terug naar overzicht