"I was a chair" - het natuurleder van BMA bureaustoelen krijgt een 2de leven

- Nieuws
Deel dit artikel

"I was a chair" - het natuurleder van BMA bureaustoelen krijgt een 2de leven.

Axia bureaustoelen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, kleuren en stoffen. Passend bij je werkzaamheden, smaak en de kleuren van je kantoorinrichting. Heb je de geschikte Axia bureaustoel gevonden? Dan wordt deze geassembleerd en met de hand gestoffeerd in één van onze fabrieken.

Van Axia bureaustoel naar tas

Uit een stuk stof of leder worden de patronen gesneden voor de zitting en rug van de Axia bureaustoel. Hierbij wordt zo efficiënt mogelijk gewerkt, om zoveel mogelijk delen uit één lap te krijgen. Bij het stofferen houden we altijd snijafval … Dit snijafval – samen met het nog bruikbare leer van bij ons ingeleverde, oude stoelen – wordt door ontwerper Naomi Rachèl Timan omgetoverd tot prachtige handgemaakte tassen en portemonnees. BMA heeft hiermee een duurzame en leuke oplossing gevonden voor restanten natuurleer. En passend bij het circulair denken binnen BMA, want dit wordt in de circulaire economie ook wel “repurpose” genoemd, het hergebruiken van een product voor een ander doel.

Bekijk de video over Naomi Rachèl, gemaakt voor het tv programma Hip voor Nop van NPO ZAPP, om een indruk te krijgen van haar werk.

 

Een oude bank omtoveren naar een hippe tas

Naomi Rachèl Timan: ontwerper met een missie

Naomi Rachèl Timan is een Nederlandse ontwerper met een missie. Zij struint stad en land af op zoek naar ‘afval’ dat zij kan gebruiken in haar ‘I WAS A …’ collectie. Leren banken, jassen en stoelen worden gestript en vormen de basis van haar handgemaakte producten. Naomi: “Waarom nieuw materiaal kopen als er al zoveel moois te vinden is? Ik wil mensen inspireren, zodat er meer bewustwording wordt gecreëerd in het weggooien van grote hoeveelheden spullen. Want waarom zou het leer van een Axia bureaustoel geen tweede leven verdienen?” Klik op de video om meer te weten te komen over Naomi Rachèl Timan.

Meer weten?

Interesse in een mooie leren tas, portemonnee of sleutelhanger die vroeger een leren Axia bureaustoel, bank of jas was? Ga dan naar de webshop van Naomi!

Wil je meer weten of circulariteit binnen BMA? Kijk dan even op deze pagina of neem contact met ons op via info-be@flokk.com of via het contactformulier

Terug naar overzicht