Partnership met Diabetes Liga

-
Deel dit artikel
Partnership met Diabetes Liga

Investeer in je gezondheid!

Bij BMA dragen we gezond zitten en gezond werken hoog in het vaandel, als essentiële onderdelen van een gezonde, fitte levensstijl.

We horen steeds vaker dat zitten het nieuwe roken is, en daar willen we iets aan doen. Enerzijds door actief zitten mogelijk te maken met onze bureaustoelen, anderzijds door mensen aan te sporen om daarnaast zoveel mogelijk te bewegen.

Maar algemeen bewustzijn creëer je niet in je eentje, daarvoor heb je gelijkgezinden en partners nodig!

En één van die partners is sinds kort Diabetes Liga. Ook zij stimuleren om actie te ondernemen en op deze manier Diabetes Type 2 -dat duidelijk verband houdt met een ongezonde levensstijl- te slim af te zijn.

Hieronder enkele tips om meer te bewegen op het werk. De meeste ervan heb je zelf makkelijk in de benen -euh hand.

1.  Tank regelmatig kleine porties

     Staat de waterfontein of je fles mineraalwater binnen handbereik? Verander daar dan snel iets aan. Installeer je 'bronnen' ver genoeg van je af en tank kleine porties. Zo moet je wel vaker recht staan. De regelmatige bezoekjes aan het toilet zijn een plus!

2. Draag een stappenteller

    Weet je niet hoeveel (of hoe weinig) stappen je op een dag zet? Schaf je dan een stappenteller aan, en ga elke dag voluit voor de 10.000! Meer mag uiteraard ook.

3. Zet een alarm op je smartphone

     Met een drukke job en de concentratie die sommige taken vragen, is het makkelijk om je voornemen elk half uur recht te staan te vergeten. Stel een alarm in op je smartphone dat je om het half uur herinnert aan je voornemen!

4. Installeer dynamisch kantoormeubilair

    Een in hoogte verstelbare tafel en ergonomische stoel kunnen wonderen doen voor het geluksgevoel en de productiviteit van werknemers. Steeds meer werkgevers beseffen dat. Durf daarom zeker eens aankloppen bij je baas en ernaar te vragen.

5. Ga voor persoonlijk contact

    Een email sturen is makkelijk en snel, maar loop soms ook even naar een andere afdeling om iets te bespreken met een collega. Gezonder én socialer.

Wil je weten hoe je -naast voldoende beweging- je kans op diabetes verder verkleint? Surf dan zeker eens naar www.diabetes.be

Wist je bovendien dat je als lid van de Diabetes Liga ook voor je home office een BMA Axia4Life stoel kan aanschaffen? Zo werk je ook thuis gezond en ergonomisch!

 

Dit artikel gaat over: in de categorie
Terug naar overzicht