Slechte zithouding kost de werkgever onnodig veel geld

- Ergonomie
Deel dit artikel
Slechte zithouding kost de werkgever onnodig veel geld

Op ons symposium van 25 september, werd het reeds uitvoerig besproken door Professor Jan Seghers, "Zitten is het nieuwe roken" en een slechte zithouding kost uw werkgever onnodig veel geld.

Werknemers met een zittend beroep, zitten van maandag tot vrijdag gemiddeld 6 à 8 uur op hun bureaustoel. Ook thuis wordt er nog enkele uren gezeten. Onderzoek heeft aangetoond dat 80 % van de ‘zitters' een verkeerde houding aanneemt tijdens het werk.

Die slechte zithouding leidt tot verschillende lichamelijke klachten van rugpijn, nekpijn, tot een hernia, frozen shoulder, ... gevolg, de werknemer blijft ziek thuis en dit kost de werkgever handen vol geld.

Bij Bma Ergonomics hechten we groot belang aan een goede zithouding. Één van onze stokpaardjes zijn daarom de zitinstructies. Bij elke levering krijgt elke gebruiker een grondige uitleg van de stoel en zorgen we ervoor dat de gebruiker op een correct ergonomische manier kan werken. Onze speciaal opgeleide mensen, komen graag terug om een herhaling van de zitinstructies te geven, herhaling zorgt ervoor dat de gebruiker er nogmaals op attent wordt gemaakt om een juiste zithouding aan te nemen.

Wenst u een gratis herhaling van zitinstructies? Contacteer ons via info@bma-ergonomics.be en wij zorgen ervoor dat u goed zit!

Terug naar overzicht