Zitten of staan? GOED zitten, bewegen en staan!

- Ergonomie
Deel dit artikel
Zitten of staan? GOED zitten, bewegen en staan!

Dagelijks verschijnen er wel artikels over ons zitgedrag, algemeen wordt aangenomen dat te lang zitten slecht is voor je gezondheid.  Zo wijdde het Nederlandse magazine Elsevier nog een heel artikel aan wat de gevaren zijn van zittend werken.  Zitten zou onder andere het risico op diabetes, depressies en kanker verhogen. 


Moeten we dan een hele dag rechtstaan?

Neen absoluut niet, ook van te lang rechtstaan kan je namelijk een heleboel lichamelijke klachten krijgen zoals rugklachten, hogere bloeddruk en  spataders.  Té veel is met andere woorden nooit goed!


Wat is dan de ideale oplossing?

Afwisseling tijdens de werkdag heeft het meest gunstige effect op onze gezondheid. Wissel gedurende je werkdag af tussen goed zitten, bewegen en staan.  GOED zitten!  De ondersteuning van een ergonomische kantoorstoel met een goede bekkensteun is daarbij van groot belang. Om onze gebruikers te helpen bij het bewust worden van hun zitgedrag heeft Bma Ergonomics de Axia Active ontworpen. Dit systeem zorgt ervoor dat je bij langdurig ononderbroken zitten een signaal krijgt om even te bewegen of even rechtstaand te werken. 


Voor meer informatie over de Axia Active of zit-sta tafels kan u steeds bij ons terecht!
info@bma-ergonomics.be

Terug naar overzicht