Wie is BMA Ergonomics?

Als expert in ergonomisch zitten, zet BMA Ergonomics zich al decennialang in voor het verbeteren van de zithouding op het werk. 

BMA Ergonomics is producent en ontwikkelaar van de Axia® ergonomische bureaustoel en heeft ook een eigen gamma 24/7stoelen en bijpassende vergader- en bezoekersstoelen.

De Axia® kantoorstoel van BMA Ergonomics is uniek, zowel op vlak van ergonomie, biomechanica en duurzaamheid.  Het unieke Axia® zitconcept is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Rotterdam en de Technische universiteit van Delft. Dankzij de  Axia® kantoorstoel zorgt BMA Ergonomics ervoor dat u en uw medewerkers in een betere en comfortabelere zithouding hun werk kunnen doen.

Het correcte gebruik van deze ergonomische bureaustoel is heel belangrijk, BMA Ergonomics gaat hier heel intensief te werk. Iedere Axia® bureaustoel wordt tot bij de eindgebruiker geleverd en op elke gebruiker individueel ingesteld. 

Bovendien zorgt de oudere generatie Axia® bureaustoelen voor het duurzame verder bestaan van de nieuwe generatie Axia® bureaustoelen. Na afdanking van onze oude stoelen nemen wij deze terug voor recyclage. Een oude Axia® bureaustoel wordt voor 98% gerecycleerd. Een nieuwe Axia® bureaustoel bestaat uit ten minste 67% gerecycleerd materiaal.

Geschiedenis

Het verhaal begint in 1988. Cees Bruyn en Matthé van den Oort richten samen BMA Ergonomics op in Zwolle (Nederland). De fysiotherapeut en de technische virtuoos leggen zich toe op de analyse van verschillende werkplekken als Bio Mechanisch Adviesbureau. Tijdens de analyse van verschillende werkplekken komen ze al snel tot de vaststelling dat er een gebrek is aan goede ergonomische hulpmiddelen tijdens het werken met beeldschermen.

In 1991 voegen ze de daad bij het woord en start BMA met de ontwikkeling van de Axia® bureaustoel. En dit op basis van 2 belangrijke pijlers : biomechanische kennis enerzijds, en een design ‘for disassembly' opgebouwd volgens de « cradle-to-cradle » filosofie anderzijds.

In 1998, na 7 jaar intensief wetenschappelijk onderzoek, samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit in Rotterdam, rolt de eerste Axia OFFICE kantoorstoel van de band. De stap van consultancy naar producent van ergonomische stoelen was een feit. En tevens meteen het begin van een nieuwe generatie kantoorstoelen : de AXIA® kantoorstoel.

Maar BMA Ergonomics gaat verder. Ze  willen niet alleen uitblinken op wetenschappelijk gebied, ook op kwaliteit en veiligheid willen zij enkel het beste. Alle ergonomische producten (alle Axia® stoelen, voetsteunen,…) verlaten de fabriek pas als ze conform zijn aan de hoogst gestelde eisen en normen (DIN, NEN, BS, FIRA, NPR,…).

Naast de kantoorwereld is BMA Ergonomics ondertussen ook een gevestigde waarde binnen de 24u-werkposten. BMA Ergonomics blijft onderzoeken en innoveren, met steeds hetzelfde doel, zitergonomie optimaliseren.

BMA en Flokk

In juli 2015 is BMA Ergonomics onderdeel geworden van SB Seating, één van de toonaangevende producenten van bureaustoelen in Noord- en West Europa. Sinds 19 juni 2017 is Scandinavian Business seating van naam gewijzigd. We zijn Flokk!

Flokk is marktleider in Europa op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en productie van kantoormeubilair. Flokk is de trotse eigenaar van de merken HÅG, RH, BMA, RBM, and OFFECCT. Ongeveer 600 medewerkers werken samen aan de realisatie van de visie: Inspire great work.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen met productielocaties in Røros (Noorwegen), Zwolle (Nederland), Tibro en in Nässjö (beide in Zweden). Daarnaast zijn er verkoopkantoren gevestigd in Denemarken, Duitsland, België, Nederland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Dubai, Singapore, USA, China en in Australië. Flokk producten worden verkocht in meer dan 40 landen. In 2016 behaalde Flokk een omzet van circa 1,3 miljard Noorse Kronen.
 

Netwerken

Door het blijvend verenigen van de pijlers ergonomie en duurzaamheid gaat BMA Ergonomics steeds verder met het door ontwikkelen van producten en diensten. Met een grote trouw aan onze oorspronkelijke identiteit. Hierdoor worden we bijgestaan met raad en daad door onze leveranciers-partners, de waardevolle input van onze klanten, en door de verschillende federaties.Wij maken dan ook graag deel uit van verschillende netwerken die bedrijven met dezelfde MVO-doelstellingen verenigen (vb. TheShift, ...), sectorspecifieke netwerken (vb. Prebes, Bes,...) en algemene bedrijfsnetwerken (vb. Voka, Unizo,...).